I dag har eg laga jordbærfrysetøy.
Eg brukar ca. ein halv pakke certo frysepulver til 3-4 liter bær, og sukker etter kor søte bæra er. I dag brukte eg omtrent ein kopp sukker. Det er bare å smake til. Alt rørast saman, og frysetøyet er ferdig. Det er lurt å fryse det ned straks, og porsjonane bør ikkje vere for store. I motsetning til syltetøy er ikkje frysetøy varmebehandla, så det held seg ikkje lenge etter opptining. Her i huset er ikkje dette noko problem, frysetøyet forsvinner lenge før det rekker å bli dårleg.
Jordbærfrysetøy er noko av det beste som fins! Om du ikkje har jordbær sjølv, kan du sjekke om det fins sjølvplukk av jordbær i nærleiken. Eller du kan bruke andre bær, som villbringebær eller blåbær. Det er også veldig godt!
4 kommentarer:
God ide med frysebær.
Her i huset fryses bærene og lettkokes til syltetøy med litt sitronsaft etterhvert som det er behov for nytt.
Mmmm, det hørtes godt ut! :)
Gratulerer med ny blogg.
Helt enig, jordbærfrysetøy er veldig godt. Jeg pleier kjøpe jordbær og lage det hver sommer. Syltetøy kokt av halparten jordbær og halvparten rabarbra er også nydelig.
Takk skal du ha! Nam, jordbær og rabarbra er godt ilag.
Legg inn en kommentar