tirsdag 20. juli 2010

På ferie i Lübeck

Det har gått nokre dagar sidan Grønningen har vore på nettet. I dag kom vi heim frå ferie! Etter ein veldig triveleg og veldig varm middelalderferie i samband med 600-års jubileet til slaget ved Grunwald, drog vi innom vakre Lübeck for å slappe litt av før vi skulle vende nasa heimover.

Vi fann Hotel zur alten Stadtmauer, og det viste seg å vere eit lykkefunn. Hotellet var triveleg og betjeninga var fantastisk. Dei snakka bra engelsk og var veldig snille og hjelpsomme, så vi fekk mykje ut av det korte opphaldet. Fellesarealet var ikkje stort, men godt utnytta, og romma var akkurat passe romslege. Ein stor del av spisesalen var ein vinterhage med utsikt til ein innhaldsrik og rotete bakhage med masse fuglekasser. Eg skulle gjerne tatt med heile vinterhagen heim...

Gata vi budde i heitte An der Mauer, og der var også eit bad som heitte Altstadtbad Krähenteich. Barna koste seg veldig med å plaske rundt der. I vatnet var det gule vannliljer, og badet grensa til ein park med vakre gamle trær.

No har eg anbefalt hotellet vi budde på, og no vil eg anbefale ein spisestad også. Historiske Schiffergesellschaft hadde deilig mat og triveleg atmosfære, og i taket hang det gamle skutemodellar. Kelneren snakka engelsk til oss, og til og med norsk! Direkte billig var det vel ikkje, men vel verdt pengane.



Det var klatreroser og hagestokkroser overalt i den koselige, vesle gata der vi budde. Der var også mange andre klatreplantar. Dette huset er frå 1670-talet.

Ingen kommentarer: